У Чернігівській області госпіталізували жінку, у якої підозрюють коронавірусне захворювання нового типу COVID-19. Пацієнтка має температуру та проблеми з диханням.

Читайте також: Коронавірус в Україні: глава МОЗ терміново звернувся до українців

Про це у Facebook заявив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. 

За його словами, це перша обґрунтована підозра на коронавірус в області. Відомо, що жінка нещодавно повернулась з Італії, але увечері 18 березня її екстрено ушпиталили до лікарні, де помістили до ізольованого боксу інфекційного відділення.

"Пів години тому до Ніжинської міської лікарні бригадою екстреної медичної допомоги доставлено жінку із симптомами ГРВІ, у тому числі температурою, утрудненим диханням. За наявною інформацією, вона нещодавно повернулась із Італії. Пацієнтку ізольовано у бокс інфекційного відділення. Надається необхідна допомога", – прокоментував Андрій Прокопенко.

Він додав, що у хворої взяли аналізи і відправили їх до референс-лабораторії у Києві для проведення тесту на COVID-19. 

Читайте також: Польський лікар наклав на себе руки через зараження коронавірусом, – ЗМІ

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook