У Старовижівській НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів за сприяння депутата Волинської обласної ради від УКРОПу Михайла Імберовського замінили вікна на енергоощадні. Про проблеми освітнього закладу депутату стало відомо після відвідин школи у вересні цього року. Тоді педагогічний колектив нарікав на те, що старі дерев’яні вікна пропускають холод та вологу. За словами педагогів, щоосені школу доводиться утеплювати, бо взимку бувало, що де-не-де навіть сніг лежав.

Читайте також: У селі під Луцьком відкрили сучасний дитячий майданчик

До слова, у гімназії навчається 675 учнів. Серед них переможці районних та обласних олімпіад, спортивних змагань та творчих конкурсів, повідомляє прес-служба УКРОПу.

Михайло Імберовський зазначив, що упродовж останніх кількох років для депутатського корпусу обласної ради завдання покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів залишається пріоритетним.

"Шкода, що сьогодні, коли в світовій освітній галузі широко впроваджують ІТ-технології, розробляють новітні методології та практики ми змушені вирішувати такі, здавалося б примітивні проблеми. Старі вікна із величезними щілинами, відсутність комп’ютерів, дошок для письма – це результат надміру легковажного ставлення до майбутнього наших дітей. Попри усі складнощі ваші дітки демонструють високі результати, а це свідчить про наполегливу працю і безмірний талант учителів. Переконаний, цю проблему вдасться вирішити уже найближчим часом", – пообіцяв тоді депутат.



І не злукавив – невдовзі на заміну частини вікон у школі з обласного бюджету виділили 50 тисяч гривень. На згадані кошти у школі замінили 9 вікон на енергоощадні.

Читайте також: На Волині ремонтують дорогу за ініціативи депутата

Директор навчального закладу Марія Резь зазначила, що навіть і не чекала такого швидкого результату.

"Проблема заміни старих дерев’яних вікон на енергоощадні для нашого навчального закладу одна із найактуальніших. Холодної пори року у кабінеті було прохолодно, а взимку у щілини навіть снігу намітало. Найбільша проблема була із кабінетом географії. Яке ж навчання, коли у класі "вітер гуляє". Ми й не сподівалися, що обіцянку так швидко виконають. Тепер дітям комфортніше, переконана, що такі практичні речі теж впливають на якість засвоєння знань. Сподіваюся, що наша співпраця з депутатом на цьому не припиниться, бо з людиною, яка тримає слово завжди приємно працювати", – зазначила Марія Резь.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter