У кожному регіоні вирішено призначити "уповноважених" для підготовки партії до виборів. Про це інформує LB.ua.

Читайте також: До домівок луцьких муніципалів о 6:30 намагалася увірватися поліція, аби віддати повістки

У кожному регіоні вирішено призначити "уповноважених", які будуть готувати партію "Слуга народу" до виборів – від допомоги в підборі кандидатів до відповідальності за підсумковий результат. Про це повідомили кілька джерел у партії "Слуга народу".

За словами співрозмовників, кінцевий список нардепів-кураторів затверджується президентом.

"Ця ідея виникла з того, що за шість місяців (до виборів, – ред.) є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими "уповноваженими" стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків – Харків і Чернігів, де будуть представники старої "ЗеКоманди". Вони отримають мандат провести з усіма переговори, оцінити ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити – за потреби - керівництво обласних організацій і підібрати потім кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр", – запевнило джерело в партії.

За словами одного зі співрозмовників, такі неофіційні "уповноважені" повинні поговорити з представниками всіх місцевих еліт і "ЗеКоманди", щоб визначити майбутніх кандидатів на місцеві вибори і потім представити їх президенту і партії на затвердження.

Читайте також: У Луцькраді повідомили, що будівництва на проблемній ділянці на вулиці Ковельській не буде

Так, згідно з актуальним зараз розподілом, планується, що куратором Києва від "Слуги народу" стане Олександр Корнієнко, Миколаївської області – лідер фракції "СН" Давид Арахамія. Нардепа Павла Сушка закріплено за Харківською областю, парламентарія Павла Халімона – за Чернігівською, нардепа Олександра Сову – за Одеською.

Передбачається, що "уповноваженим" у Херсонській області повинен стати Олександр Дубінський. Сам він, однак, коментувати це не захотів, закликавши "почекати день-два", оскільки "поки що немає остаточної ясності".

Куратором у Кіровоградській області передбачувано стане Микита Потураєв, у Вінницькій – Аліна Загоруйко, у Черкаській – Олександр Завітневич. "Уповноваженим" у Дніпропетровській області повинен стати Юрій Кисіль.

При цьому партія не планує офіційно повідомляти про "уповноважених" і повний список тримає в секреті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook