У четвер, 23 квітня на вечірньому засіданні фракції "Слуги народу" нардепам може бути представлена кандидатура колишнього президента Грузії та ексглави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі у якості віцепрем'єра з питань реформ. Про це повідомляє Lb.ua, з посиланням на джерела у владі.

Читайте також: Студенти СНУ зустрілися та поспілкувалися із екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі (фоторепортаж)

"Так, це правда. Зараз ми проводимо обговорення, збираємо думки колег з цього приводу", – сказало одне з джерел.

При цьому підкреслюється, що подібна ініціатива йде від Офісу президента. Проте, документи на призначення Саакашвілі віцепрем'єром все ще не надходили до Верховної Ради. Хоча, за словами джерела, вони готуються.

Інше джерело в партії "Слуга народу" зазначило, що наразі невідомо, чи наберуться необхідні для призначення одіозного політика 226 голосів у Раді.

Окрім того, колишній президент Грузії та ексочільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі підтвердив, що отримав пропозицію від президента України Володимира Зеленського стати віцепрем'єром з питань реформ. Про це політик пише у своєму фейсбуці.

"Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віцепрем'єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді", – зазначив Саакашвілі.

Політик зауважив, що пов’язує з командою Зеленського великі надії для України і готовий працювати у непростий час, коли на країну чекає дуже складний період.

"Я представлю в Верховній раді свої пропозиції щодо необхідних змін як частину урядової програми уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які з'явилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді", – наголосив Саакашвілі. 

Читайте також: "Рух нових сил" Саакашвілі раптово знявся з виборів, щоб допомогти одній партії

Зазначимо, що з 2015 по 2016 рік Саакашвілі був головою Одеської обласної державної адміністрації, головою наглядової ради реформи державних підприємств України, радником п'ятого президента України Петра Порошенка, головою Дорадчого міжнародної ради реформ України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook