Скандальна історія, що трапилася 27 березня у РЦ "Промінь", має своє продовження.

Як повідомляли ЗМІ раніше, підприємець, яка винаймає торгову площу на четвертому поверсі закладу, Шевчик Марія не виплатила заробітної платні своїй працівниці Демидюк Ірині. Ба більше, вона привселюдно облаяла та обматюкала дівчину, не віддавши при цьому їй оригінали документів.

Все сталось через те, що Ірина вирішила змінити місце роботи, адже заклад мав працювати до 2 години ночі, а Марія не хотіла працевлаштовувати дівчину, щоб не сплачувати за неї податки. Через це, Ірина вирішила змінити роботу, попередивши заздалегідь свою роботодавицю, щоб їй шукали заміну.

Читайте також: "Ти ох**ла?" – у Луцьку бізнесвумен привселюдно принизила свою працівницю і погрожувала тій розправою

Нагадаємо, що Ірина разом із журналістами звернулась до поліції, аби ті допомогли розібратись у ситуації та повернути їй документи. За фактом привласнення Марією Шевчик чужих документів, поліція розпочала розслідування справи. Також про даний прикрий випадок було повідомлено Управління Держпраці у Волинській області та ДФС. Але, незважаючи на поліцію та прохання Ірини, Марія категорично відмовилася повернути трудову книжку дівчині, щоб та могла десь влаштуватися на роботу.

Шевчик Марія плуталася у своїх свідченнях і спочатку розповідала, то про те що у неї були ксерокопії документів, то вона узагалі їх ніколи не бачила, а зараз із своїм адвокатом Давидюком Олександром вперто повторює, що дівчина ніколи не працювала у неї, вона її не знає, не бачила і таке інше.


За цей час поліція опитала майже  десяток свідків і працівників інших закладів РЦ "Промінь", які підтвердили, що дійсно бачили Демидюк Ірину у кав'ярні і саме вона працювала у "Sheff Coffee" баристою. Щоб допомогти у розслідуванні справи принижена дівчина попросила поліцію подивитися відео із камер спостереження закладу, мовляв так і розставляться усі крапки над "і". Це б дало можливість підвердити чи спростувати факт приниження честі та гідності молодої дівчини її хамовитою працедавицею.

Тут варто зазначити, що Шевчик Марія була категорично проти цього, адже відеозапис став би чудовим доказом, щоб притягнути її до відповідальності Управлінням Держпраці та ДФС і стягнути з горе-бізнесвумен майже 112 тисяч гривень штрафу за одного неоформленого працівника. Представники поліції звернулись до адміністрації РЦ "Промінь", власником якого є "свідомий" депутат Луцькради Андрій Покровський, щоб ті надали відео із камер спостереження за  кілька останніх днів.

Проте, у закладі депутата, який б'є себе у груди, нібито захищаючи інтереси лучан, відмовили у наданні записів, зіславшись на незрозумілі технічні проблеми. Ніби-то, саме у ті дні, за дивним збігом обставин, проводився демонтаж камер відеоспостереження на четвертому поверсі, відповідно вони нічого не зафіксували. Представники адміністрації "Променя" свого часу усіляко перешкоджали роботі журналістів та навіть викликали до них охорону закладу.

Читайте також: Погрози та "мати": як нечесна луцька бізнесменка наживається на працівниках

Шукаючи причину відмовити представникам поліції, тут розповідали, і що відео зберігається лише один тиждень, і що камери працюють просто он-лайн, і записи узагалі не ведуться.

Тож, виходить у конфліктній ситуації "свідомий" Андрій Покровський замість допомогти слідству і сироті, у якої забрали документи і не виплатили заробітну плату, став на сторону бидлуватої бізнесвумен, яка винаймає у нього торгову площу і приносить чималий дохід у кишеню депутата. Що ж, "гроші не пахнуть", а швидше за все скандальна підприємиця домовилася із адміністрацією "Променя", щоб відео назавжди зникло, а дівчину, у якої нема грошей та зв'язків, просто "відфутболили".

Тож поки безправна працівниця шукає справедливості і просить повернути їй трудову книжку, горе-бізнесменша найняла адвокатів і усіляко намагається уникнути багатотисячних штрафів. Нам же залишається надіятися, що правоохоронні органи доведуть почате до кінця і не дозволять людям, які заробляють на чужих бідах і сльозах, чинити схожі безчинства.

Віталій Іщук

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter