У Луцьку дозволили провести реконструкцію громадської вбиральні на Театральному майдані.

Читайте також: "Лучани мають бачити дурь депутатів міськради", – Пустовіт

Про це йшлося 24 квітня під час засідання 56-ї сесії міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Так, на розгляд депутатів був винесений проект рішення про реконструкцію нежитлового приміщення (громадської вбиральні) за адресою: Театральний майдан, 8.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук поінформував, що результатом зустрічі з орендарем став сьогоднішній проект рішення.

"Фірма дала звіт про проведення технічного обстеження вбиральні. Будівля не придатна до експлуатації, тобто побудувати нове дешевше, аніж реконструювати старе. Організація пропонує побудувати приміщення площею не менше 70 квадратних метрів, яке передадуть громаді міста", – пояснив Костянтин Петрочук.

Проте депутат Тарас Шляхтич наголосив, що краще буде виставити землю та приміщення на аукціон.

Своєю чергою, обранець Євгеній Ткачук відзначив, що епопея з вбиральнею тягнеться ще з часів мера Богдана Шиби.

Читайте також: "Вас цікавлять лише скандали": депутат Луцькради поскаржилась на примарну цензуру

"Якщо ми продамо з аукціону, то не зможемо зобов’язати власника, щоб у цьому приміщенні була саме вбиральня. Зараз у центрі міста стоять ці пластмасові туалети, на які соромно дивитися, коли відбувається якесь святкування. Підприємець, який бере в оренду цей об’єкт, зробить там реконструкцію. Якщо ми не проголосуємо зараз, то це питання знову затягнеться на роки. Натомість підприємець побудує нове приміщення, яке буде в комунальній власності. Потім ми зможемо виставити це приміщення на аукціон і продати його значно дорожче, аніж зараз, коли воно знаходиться в плачевному стані", – зазначив Євгеній Ткачук.

Зокрема, міська рада вирішила дозволити орендарю – Товариству з обмеженою відповідальністю "ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС" провести реконструкцію нежитлового приміщення (громадської вбиральні) загальною площею 64,6 кв. м.

Також передбачено, що в об’єкті будівництва, який буде створено в результаті реконструкції нежитлового приміщення, територіальній громаді міста буде належати право власності на нежитлове приміщення в підвальному поверсі загальною площею не менше 70,0 кв. м. Варто зазначити, що на період проведення реконструкції нежитлового приміщення орендар платитиме за оренду 1 гривню на рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook