У Рівному священник Української православної церкви Московського патрірхату провів масове освячення вербових галузок. Трапилося це ще надвечір 11 квітня. Парафіян прийшло чимало, серед них було багато людей пенсійного віку.

Читайте також: На Рівненщині від коронавірусу померла молода жінка

Відео з дійства оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці місцевий журналіст Олексій Бухало. На одному з роликів видно, що люди спочатку намагалися утримувати дистанцію один між одним. Багато з них були у масках, хтось натягував їх на носа, коли бачив, що його знімають, пише 24 канал.

Втім, вже ні іншому відео видно, що люди стоять дуже близько один від одного, оточуючи священника. Той, своєю чергою, проводить обряд миропомазання.

Після того, як люди повідомили священнику, що їх знімають на відео, представник церкви підходить до оператора й запитує, навіщо він це робить. Далі той же чоловік підходить до парафіян і просить їх відійти один від одного на безпечну відстань.

Читайте також: У священника з Львівщини підтвердили коронавірус

Обряд освячення верби відбувався біля Свято-Воскресенського собору УПЦ МП ввечері 11 квітня.

У коментарях користувачі соцмережі обурюються такою поведінкою священнослужителів і дивуються, чому ніхто не викликав поліцію.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 12 квітня в Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook