У Верховній Раді України вирішили відмінити пленарні засідання 1 та 2 жовтня через спалах коронавірусу. В ці дні нардепи працюватимуть в комітетах. Про це сказав голова ВРУ Дмитро Разумков, передає УНН.

Читайте також: Коронавірус на Волині: кількість хворих рекордно зростає (де та скільки виявили нових випадків)

"Депутатські фракції та групи звернулися з пропозицією четвер та п’ятницю визначити комітетськими днями для того, щоб ВРУ продовжила свою роботу, але дала змогу зменшити кількість концентрації людей в одному приміщенні", – сказав Разумков.

Також він наголосив, що сьогодні парламентарі зможуть ухвалити відповідний проект постанови. Комітети зможуть засідати в онлайн-режимі.

Зафіксували за останній тиждень спалах захворюваності на коронавірусну хворобу серед нардепів та працівників Апарату ВР – до 10 осіб.

"На жаль, ми вимушені константувати, що у нас за вчора-позавчора захворіла велика кількість людей, як в сесійній залі, так і в Апараті ВРУ. Просив би ще раз звернутися до вас одягнути маски. За останні декілька днів до 10 осіб захворіли. Депутатські фракції та групи звернулися з пропозицією четвер та п’ятницю визначити комітетськими днями для того, щоб ВРУ продовжила свою роботу, але дала змогу зменшити кількість концентрації людей в одному приміщенні", – сказав Разумков.

Також він наголосив, що сьогодні парламентарі зможуть ухвалити відповідний проект постанови. Комітети зможуть засідати в онлайн-режимі.

Читайте також: У Луцьку від коронавірусу померла вчителька (фото)

При цьому нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі вказав, що "у Раді за день 8 осіб хворих на коронавірус. І це тільки депутати". "Сьогодні на нараді голів фракцій ухвалили рішення скасувати пленарні засідання в четвер-п'ятницю і весь наступний пленарний тиждень", – додав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook