За прадавньою українською традицією привітати депутатів, працівників виконавчого апарату обласної ради та службовців ОДА з Новим роком та Різдвом Христовим сьогодні приходили колядники. Про це повідомляє сайт Волинської обласної ради.

Читайте також: Коли і кому годиться колядувати, щедрувати та посівати

Зокрема, свої віншування та різдвяні колядки подарував хор військової частини 1141 Національної гвардії України.

10 cічня в обласній раді колядували представники духовенства.  Низку віншувань та колядок виконали священики УПЦ КП на чолі з владикою Михаїлом.

"Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб кожному з нас дарувати життя вічне. Я бажаю, щоб у тимчасовому земному житті Господь благословив усіх вас міцним здоров'ям, успіхом, достатком та перемогою. Бо якщо буде перемога, то буде й мир", - зауважив владика Михаїл.

З благословіння керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла   священики та семінаристи принеслив дарунок до головної адміністративної будівлі області декілька колядок. "Ми прийшли до вас з радісною звісткою та найкращими побажаннями доброго здоров'я, достатку і радості. Ми бажаємо вам миру, про який співали Ангели та миру в серці, миру в сім'ях, миру в державі. Нехай благословіння  Боже буде з усіма нами", - побажав секретар Волинської єпархії УПЦ митрофорний протоієрей Микола Бондарук, а також переказав вітання від владики Нафанаїла.

11 січня  обласну раду вітали з Різдвом Христовим від імені мешканців та працівників Луцького геріатричного пансіонату.

12 січня до обласної ради завітав заслужений працівник культури України Іван Сидорук з ватагою колядників. Крім колядок та різдвяних віншувань, колектив прочита поезію Павла Тичини "На аскольдовій могилі" у пам'ять про гімназистів, які 100 років тому , боронячи Україну, загинули під Крутами. Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик подякував за привітання та за те, що  діти пам'ятають українських Героїв.

15 січня до обласної рада завітав гурт волинських журналістів, аби привітати з Різдвом Христовим та заколядувати. виручені кошти медійники збираються віддати  горохівській родині, якій потрібні  60 тисяч євро на операцію для 10-річної Олі. За інформацією сайту Район.Горохів. лікарі діагностували дівчинці важку форму анемії.

В липні у крові дитини почали підніматися рівень креатиніну та сечі, ШОЕ було вже 60. В Києві дівчинка опинилася в кінці серпня, де стало ясно що необхідна пересадка нирки.

З жовтня місяця стан дівчинки оцінюють як важкий, вона постійно проходить курси діалізу, без якого не може жити.

Тому сім'я звертається до всіх небайдужих допомогти Олі продовжувати жити.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк 5168742709253664 
мама Зілінська Олеся Василівна.

 Свій благодійний внесок зробили і працівники виконавчого апарату обласної ради. Від імені колективу за добру справу журналістам подякував перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook