Керуючий справами виконавчого апарату Волинської обласної ради Дмитро Дубняк прокоментував заклик губернатора Олександра Савченка зібрати сесію обласної ради.

Читайте також: "Попахує" якоюсь підставою": депутат Волиньради про заклик губернатора Савченка скликати сесію

Нагадаємо, 25 березня 2019 року очільник ОДА на брифінгу обурювався, що депутати не працюють над виділенням коштів, зокрема, на будівництво амбулаторій. Також Олександр Савченко заявив, що має намір представити обласній раді звіт за рік своєї роботи.

"Послідовникам ПОПа присвячується… Під час брифінгу Голова ОДА "вимагав" терміново скликати сесію, аргументуючи це дуже вагомими причинами. В обласній раді дуже радо сприйняли ініціативу Савченка Олександра Ілліча особисто відзвітувати про виконання бюджету та рік роботи на займаній посаді. Також очікується, що такий звіт про роботу хоча би буде поданий найближчим часом в обласну раду для ознайомлення депутатського корпусу та жителів "Княжої" Волині.

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

Впевнено можна сказати, що саме цей звіт дасть можливість обласній раді зрозуміти суть "геніальної стратегії" ОДА по неосвоєнню коштів у розмірі 300 мільйонів гривень в попередніх роках, в тому числі на будівництво довгоочікуваних амбулаторій. Викликає окреме захоплення озвучене під час брифінгу, як Волинська ОДА без відповідного погодження Мінінфраструктури та "бюджетного" комітету Верховної ради, як це передбачено процедурою, вже проводить тендери та замовляє роботи. Окрема подяка від волинян, за не подану в облраду станом на сьогодні програму розвитку туризму, завдяки якій тисячі мешканців Волині відкриють для себе новий Шацьк через відремонтовану набережну в селі Світязь. Це ніби, як відкрити Луцьк через Липини.

І дійсно, що це, мабуть, вперше в історії голова ОДА "вимагає" скликати сесію обласної ради, хоча законом передбачено, що вноситься пропозиція.

Наостанок – найближчим часом очікується конкретний сигнал від обласної ради, щоб депутати зібралися. Буде гаряче…" – написав Дмитро Дубняк у Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook