У наступному навчальному році, який має розпочатися у вересні, у всіх школах запровадять коригуюче навчання.

Читайте також: У МОН розповіли, як студенти вишів закінчать навчальний рік

Коригуюче навчання передбачає, що вчителі пройдуть з учнями матеріал, вивчення якого припало на карантин. Про це повідомила в інтерв'ю "Радіо Свобода" виконувачка обов'язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Вона пояснила, що це потрібно для того, щоб вчителі мали можливість з'ясувати, який матеріал та в якому об'ємі опанували їхні учні.

"Тобто вони мають "діагностувати" ситуацію з тим матеріалом, з яким учні працювали під час карантину. І це буде той час, коли вчителі зможуть, зрозумівши ситуацію, пояснити, повторити та узагальнити окремі теми для того, щоб вирівняти ситуацію з опанованим навчальним матеріалом", – додала Мандзій.

Читайте також: У МОН повідомили, коли та як закінчиться навчальний рік

За словами очільниці МОН, навчальний рік у школах у дистанційній формі має завершитися у кінці травня.

"У червні точно не буде навчального процесу, буде закінчення навчального року, оформлення шкільних документів. МОН рекомендувало зберегти звичну структуру навчального року. Навчальний процес в закладах освіти закінчувався в останній тиждень травня. Так і цього року. Уроки з використанням дистанційних технологій будуть відбуватися до кінця травня", – заявила вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook