Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що буде дотримуватися політики децентралізації. Так, у команді президента вже створили робочу групу по напрацюванню наступного етапу проведення децентралізації.

Читайте також: Зеленський привітав воїнів і ветеранів Повітряних Сил ЗСУ

Про це заявив глава передвиборного штабу президентської партії Олександр Корнієнко.

Планується скорочення районів з 490 до 100 шляхом їх об'єднання. Наступний етап реформи передбачає розширення повноважень влади місцевого рівня та зменшення ролі державних адміністрацій та заміну їх на префектури.

"Префекти будуть стежити за законністю рішень місцевих рад. При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібний, тому йдеться про укрупнення районів, якими буде займатися префект", – сказав Корнієнко.

Читайте також: Президент Зеленський повідомив, коли точно відбудуться місцеві вибори

За словами представника партії "Слуга народу", відповідна реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації". Він додав, що децентралізація є в програмах усіх політичних сил і "“її підтримують".

"У нас є група, яка займається децентралізацією та місцевим самоврядуванням. Щось робитиметься з нуля, щось буде доопрацьовано", – повідомив Корнієнко, говорячи про проект реформи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook