У мережі з'явився новий аудіозапис ймовірної розмови між Кумом Путіна Віктором Медведчуком і колишнім помічником Путіна Владиславом Сурковим. Бесіда, зокрема, стосується Дебальцевого і переговорів російських сил на Донбасі з СБУ.

Читайте також: Силовики влаштували масштабну спецоперацію на пов'язаних із Медведчуком АЗС

Журналісти отримали аудіозаписи з достовірних джерел. Всього у файлі представлені три епізоди, але дата переговорів не уточнюється, пише OBOZREVATEL.

Так, учасники бесіди обговорюють зв'язки з "Міністром оборони" терористів "ДНР" Кононовим (позивний – "Цар"), корупційні схеми на окупованих територіях (поставку готівки в Дебальцеве), а також створення якоїсь "Ради міст".

Зазначається, що Сурков нібито озвучував Медведчуку своє бачення Мінських угод і особливого статусу Донбасу. Його співрозмовник, виходячи з діалогу, брав активну участь у прописуванні сценарію, який Москва готувала для Донбасу.

Примітно, що сторони обговорюють контакт між Кононовим і певним "Сергієм Сергійовичем". Імовірно Медведчук пояснює, що "Сергій Сергійович" – це на той момент перший заступник голови СБУ Василь Грицак.

"Є прохання, Слав. Там з "Царем" зв'язався Сергій Сергійович, так? Він не Сергій Сергійович, він взагалі... Це Грицак – перший заступник голови СБУ. А той йому почав: "ти знаєш, з ким ти розмовляєш?"Той каже:" Давай на нейтральній території зустрінемося, обговоримо залізничний вузол, Дебальцеве, і доставку... А той почав:"та ну, з ким ти розмовляєш". Якось йому натякнути, що той теж людина немаленька, він генерал-полковник, до речі", – говорить співрозмовник з голосом Медведчука.

Сурков у відповідь обіцяє спробувати щось зробити.

Читайте також: СБУ допитала Медведчука щодо держзради, – джерело