У зоні АТО, вздовж лінії розмежування, встановили спеціальні радіопередавачі, які блокують російське пропагандистське мовлення на Донбасі.

Читайте також: Facebook хочуть заблокувати в Росії до кінця 2018 року

Про це під час наради з питань протидії інформаційній агресії РФ у четвер заявив президент Петро Порошенко, пише Українська правда.

За його словами, важливим елементом гібридної війни Росії проти України є не лише військові дії та економічний тик, але і поширення пропаганди та фейкових новин

"Ми не можемо бути тут безпечними, треба підготувати відповідну реакцію з боку української держави на такі загрози і виклики, які ми сьогодні бачимо. У першу чергу ця "отрута" діє з окупованої території, зі Сходу нашої країни", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що для того, аби запобігти розповсюдженню антиукраїнського мовлення на території Донецької та Луганської областей, а також у Харківській та Запорізькій,  були розроблені та встановлені вдовж всієї лінії розмежування спеціальні радіопередавачі, які блокують російські ЗМІ.

Порошенко уточнив, що радіопередавачі дозволять покращити сигнал для українських мовників, які "щеплені" від російської пропаганди.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, генерал Леонід Євдоченко продемонстрував як працює система, зазначивши, що з запуском даної системи під "інформаційний захист" потрапляють українці, які проживають в 150 населених пунктах Донбасу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter