Поліцейські у зоні ЧАЕС виявили 11 туристів-порушників, яких вони виявили упродовж різдвяних свят. Більшість з них – жителі міста Києва, які прибули до зони відчуження з метою екстремального туризму. Всі вони проникли на територію незаконно, минаючи контрольно-пропускні пункти. Про це інформує головне управління Національної поліції в Київській області.

Читайте також: На трасі "Київ-Ковель-Ягодин" – смертельна аварія: маршрутка збила двох людей (фото)

Так, під час патрулювання поблизу відселеного міста Прип’ять, а також сіл Поліське та Стечанка поліцейські виявили 11 шукачів екстремального туризму з міста Києва, Київської та Волинської областей. Найстаршому з них 32 роки, а наймолодшому 18.

Варто зазначити, що 32-річна жінка та  21-річний юнак, виявлені поблизу села Прип’ять, відвідували незаконно зону ЧАЕС не вперше. Тиждень тому поліцейські склали щодо них адміністративні матеріали за фактом проникнення до забороненої зони.    

Відносно всіх порушників поліцейські склали протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: У місті на Волині обікрали пивний магазин

Адміністративні матеріали направлені до суду для прийняття рішення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook