Станом на 10.00 19 червня в Збройних Силах України хворіє 143 особи на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.
Всього за час пандемії одужало 242 особи. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Читайте також: На Волині за добу виявили понад 60 випадків інфікування коронавірусом, дві людини померло

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 386 осіб. Кількість військовослужбовців у яких закінчується ізоляція найближчих три доби – 22 особи.
Нажаль у Збройних Силах України зафіксовано п’ятий летальний випадок від коронавірусу.

Так, у зв’язку із захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 18 червня помер військовослужбовець Збройних Сил України (Львівська область).

Військовослужбовець хворів з 04 червня 2020 року, проходив лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону міста Львова. Хвороба протікала з вираженою симптоматикою та військовослужбовець мав хронічні супутні захворювання, які потребували лікування вузькопрофільних спеціалістів, тому 10 червня пацієнт був евакуйований до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ” у Києві. 18 червня стан здоров’я погіршився, реанімаційною бригадою була розпочата інтенсивна терапія, але наступила зупинка серцевої діяльності. За наявної інформації у чоловіка окрім гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 були супутні захворювання.
Висловлюємо співчуття близьким та рідним.

Читайте також: Україна встановила новий антирекорд коронавірусу: за добу зафіксовано понад 900 випадків

За минулу добу зареєстровано 11 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

З них у Сарненській центральній районній лікарні знаходиться на лікуванні 1 працівник ЗС України.

Вдома під наглядом медичної служби перебувають 10 осіб (Київська область – 2 військовослужбовця, Вінницька область – 1 військовослужбовець, Волинська область – 1 військовослужбовець та Львівська область 5 військовослужбовців). Стан здоров’я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Аналіз захворювань серед військовослужбовців та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook