Учасник АТО і громадський діяч Ігор Рицко може потрапити за грати через публікацію у соцмережі про волинського народного депутата Ігоря Лапіна. Колишній боєць батальйону "Айдар" розповів на своїй сторінці у Facebook про статки парламентаря і невдовзі отримав підозру від правоохоронців по статті 182 ч. 1 – розголошення конфіденційної інформації.

Читайте також: Через невиконані обіцянки Ігоря Лапіна "активісти" блокували сесію Луцької міськради

Цікаво, що у врученій екс-айдарівцю підозрі ім'я нардепа не фігурує, а зазначене ім'я його сина – Лапін Олексій Ігорович. Громадський діяч відзначає, що взагалі ніколи не бачив його та не спілкувався з ним. Тож які в нього можуть бути претензії?

У своїй публікації Ігор Рицко зокрема розповів широкому загалу про квартири та дорогі авто, які придбав нардеп. За поширення інформації про статки депутата йому загрожує 6 років тюремного ув'язнення. Раніше активіст писав про військові злочини Ігоря Лапіна у зоні АТО, через що у нього вдома були проведені обшуки. За словами громадського діяча, народний обранець заробляв на підкупі суддів, контрабанді спирту і сигарет, видобутку бурштину та легалізації автомобілів.

Читайте також: Айдарівці – про мародерства нардепа Лапіна. ВІДЕО

Рицко відзначав, що у 2014 Лапін просто дурив волинян, створивши собі образ військового героя. Насправді ж він їздив в зону бойових дій на схід України, де фотографувався на фоні пошкодженої боями і обстрілами техніки, а потім хизувався світлинами перед громадою, замилюючи очі. Врешті він продався одіозному олігарху Степану Івахіву і пройшов у парламент по "чужому" виборчому округу.

Колишній айдарівець вважає, що у парламенті нардеп просто виконує інструкції керівників більшості Верховної Ради і використовує свої зв'язки для збагачення і  зведення рахунків з і своїми опонентами.

Читайте також: Депутат Лапін зганьбився через свою манію сепаратизму

Ігор Лапін запам'ятався українцям своєю манією сепаратизму. Хоча, можливо, це також частина образу відважного борця проти російських окупантів.

До речі, нині покійний "Заслужений волинянин" Олег Твердохліб розповідав, що під час спільної служби в АТО Ігор Лапін займався мародерством і не відрізнявся сміливістю. Одного разу, коли почався обстріл, Ігор Лапін почав героїчно втікати з центру подій і з переляку врізався головою у дерев'яну балку бліндажа. Схоже, у такий спосіб він отримав одну зі своїх контузій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter