Україна готується до нової хвилі коронавіруса. Президент України Володимир Зеленський під час наради дав низку доручень для боротьби з пандемією.

Читайте також: На Волині не можна послаблювати карантин

Про це повідомив глава комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький в Facebook, пише РБК-Україна.

Так, було прийнято рішення:

  • тимчасово перевести вищі навчальні заклади на дистанційне навчання;

  • осінні канікули в школах повинні початися до 15 жовтня, але точну дату визначать місцеві влади;

  • в "червоних" і "помаранчевих" зонах вводяться обмеження роботи закладів громадського харчування, ресторанів, клубів. Так, з 22:00 заклади повинні будуть закриватися.

Крім того, в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі.

Читайт також: Ляшко розповів, де будуть розгортати мобільні шпиталі для хворих на COVID-19

Для роботи в інфекційних відділеннях будуть залучені інтерни та студенти старших курсів медичних вузів.

Міністерство охорони здоров'я збільшить кількість ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч за добу. Для цього уряд надав 260 млн гривень на збільшення кількості тестів на коронавірус, з яких 100 млн на контрактування приватних лабораторій, 160 млн гривень на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання.

Також президент доручив Моз збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавіруса.

Крім того, Зеленський доручив підготувати відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих СOVID-19, завдяки чому значно збільшитися кількість ліжкомісць.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook