Всесвітній економічний форум оприлюднив свій щорічний індекс корупції в рамках звіту конкурентоспроможності країн світу Global Competitiveness Report. Із застосуванням методології, пов’язаної з Індексом сприйняття корупції Transparence International, фахівці оцінили рівень корупції в 140 країнах за шкалою від 1 до 100.

Читайте також: В Україні пропонують спростити реєстрацію місця проживання

Про це пише УНН з посиланням на Business Insider.

Так, 100 балів означають, що в країні відсутня корупція, а нуль свідчить про те, що держава сильно корумпована. Усі країни, представлені в списку, набрали 30 або менше балів.

Так, у цьогорічному звіті найменш корумпованими з найбільш корумпованих країн стали Сьєрра-Леоне, Іран, Україна та Гамбія – вони отримали по 30 балів кожна.

На позицію нижче із 29 балами опинились Росія, Парагвай, Мексика, Лаос, Киргизстан, Домініканська Республіка та Гондурас.

Читайте також: "Обійшли Папуа – Нову Гвінею", – Україну визнали найбіднішою в Європі

28 балів мають Гватемала, Бангладеш, Мавританія, Ліван і Кенія, 27 – Гвінея і Нігерія. По 26 – Уганда і Нікарагуа, 25 – у Мозамбіка і Камеруна. Гаїті, Бурунді та Зімбабве отримали по 22 бали, Демократична Республіка Конго, Камбоджа і Таджикистан – по 21 балу.

Четвірку найкорумпованіших в світі країн, за версією Всесвітнього економічного форуму, стали Чад (20 балів), Ангола (19 балів), Венесуела (18 балів) та Ємен (16 балів) відповідно.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter