Компанія Adobe на початку серпня представила цьогорічний список "молодих зірок фотографії" (Adobe Rising Stars of Photography ), яких обирали з усього світу.

Читайте також: Збірна України виборола золото в синхронному плаванні на чемпіонаті Європи

До кращої десятки потрапила й 23-річна українка Іринка Громоцька, пише УНН з посиланням на Adobe.

"Ірина Громоцька народилася в родині науковців і виросла в середовищі, де заохочувалось навчання. Вона почала займатись фотографією у віці 20 років і навчилася використовувати свою нову DSLR-камеру за допомогою YouTube-уроків та інтерв’ю з фотожурналістами", – так Adobe представив дівчину в своєму блозі.

Зазначається, що її проекти висвітлюють тему прав жінок, і вона сподівається використати свої роботи, щоб показати, як живуть жінки, їхню щоденну боротьбу, а також радісні моменти життя.

Читайте також: Усик став найкращим боксером липня за версією WBA

Крім українки, до 10-ки найкращих потрапили також четверо американців – Сара Блеснер (26 років), Єза Чанг (27 років), Девід Леонг (26 років) та Грейс Чен (28 років), громадянка Південної Африки Габріелла Ачадінья (26 років), німець Санні Герцінгер та уродженка Єфіопії Мекдела Маскаль (27 років). Найстаршою в списку стала 50-річна громадянка Данії Метте Лампков, наймолодшою – 16-річний індонезієць Майкл Теодрік.

Роботи українки та решти 9 "майбутніх зірок фотографії" з’являться в офіційному Instagram-блозі Lightroom протягом найближчих тижнів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter