Український уряд планує закупити сучасні французькі вертольоти для ДСНС, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції.

Читайте також: Два автомобілі поліції зіштовхнулись поблизу Луцька

Так, сьогодні, 29 травня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Парижі підписав договір на поставку 55 вертольотів компанії Airbus Helicopter, пише "Znaj. ua".

Угода на вертольоти трьох моделей – Н145, Н125 і Н225, які поповнять уже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва Мі-8. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Сьогодні ми підписали угоду між французькою та українською стороною, загальна вартість якої близько 551 млн євро. За умовами угоди, французька сторона в два етапи поставлятиме до України спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 вертоліт – моделі Н225 - вертольоти, які мають вантажопідйомність понад 10 тонн. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини", – зазначив Аваков.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедицинська евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, і спеціальні антитерористичні операції, охорона державного кордону та забезпечення безпеки на дорогах.

Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 млрд грн на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає кредит за міжурядовою угодою під 1% річних.

Читайте також: План перехоплення у Луцьку: затримували викрадачів авто

Н125 – перевищує інші одномоторні вертольоти по продуктивності та універсальності, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи у високогір'ї.

Н145 – має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату та у високогір'ї.

Н225 – володіє високими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних двомоторних машин.

Договір має ратифікувати Верховна Рада і підписати президент України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter