Керівництво Національної поліції України розглядає можливість забезпечення поліцейських сучасними зразками зброї зупиняючої дії, зокрема, розглядається можливість використання в перспективі сучасної  зброї стандартів НАТО – пістолети-кулемети МП-5.

Читайте також: Вражаюча статистика: повідомили, скільки авто розбили поліцейські

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв під час навчань підрозділів МВС України, повідомляє Департамент комунікації Нацполіціі

"Ми маємо бажання придбати і перевести всю поліцію на автомати МП-5", – сказав він.

Князєв також зазначив, що до кінця 2018 року спецпідрозділ поліції КОРД отримає необхідну кількість гвинтівок, які відповідають стандартам НАТО.

Крім того, за його словами, зараз Нацполіція вивчає можливість забезпечення працівників житлом за системою фінансового лізингу – виплати вартості квартири в процесі служби.

Читайте також: Як патрульні інспектори від активістів тікали (ВІДЕО)

"Правоохоронець, який певний період прослужив в поліції, укладає договір або контракт з однією з державних установ і отримує житло. Потім він платить за житло не більше 15-20 відсотків від грошового забезпечення протягом 10-15 років. А відсотки, наприклад, будуть мінімальними або їх візьме на себе Нацполіція", – сказав Князєв.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter