У п'ятницю, 8 січня, в Україні почався зимовий локдаун. Для того щоб зупинити коронавірус, чиновники придумали заборонити продаж низки товарів у супермаркетах до 24 січня. У перший день жорсткого карантину українці "підірвали" соціальні мережі своїм обуренням.

Читайте також: Частина українців ніколи не захворіє на коронавірус: пояснили, кому пощастить

Супермаркети заклеїли стрічками "заборонку" на полицях, посилаючись на постанову Кабінету міністрів. Користувачі обурені тим, що під забороною опинилися шкарпетки, сміттєві пакети, лампочки, батарейки, свічки та інші непродовольчі товари.

Як видно на фото, опублікованих у мережі, супермаркети не прибрали товари з торгових залів. Замість цього огородили деякі полиці стрічками, повісили попередження і ввели доставку заборонених позицій.

Канцтовари теж "заборонені".
Пакети для сміття купити не можна, а мийний засіб можна.

"Зайти в один магазин за продуктами і попутно там купити блокнот і шкарпетки не можна, а піти в салон краси можна... де логіка",

"У мене згоріла розетка і тепер, б***ь, я повинна сидіти без світла, тому що я не можу піти і просто купити нову. Локдаун же, мать вашу. Така маячня, боже..."

Непродовольчі товари огородили стрічкою.
Шкарпетки продавати заборонено.

"Ось це взагалі маячня, в чому проблема продавати ті ж батарейки? Ну це обмеження явно не має ніякого стосунку до запобігання зараження... аби щось заборонити зайвий раз",

"Кричу. Мийний засіб можна. Освіжувач повітря не можна",

"Ох і дегроди. А якщо у мене вдома лампочка перегорить, мені що, в темряві сидіти?" – пишуть українці в коментарях.

На нижній полиці купити нічого не можна.
Скриншот.
Скриншот.
Скриншот.
Скриншот.
Скриншот.
Локдаун в Україні
Жорсткий карантин триватиме до 24 січня

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook