Після анексії Криму бойові дельфіни, що належали Військово-морським Силам ЗСУ України та знаходилися в Севастополі, відмовилися підкорятися російським окупантам, відмовилися від їжі і загинули від голоду.

Читайте також: Студентів відправили на практику в окупований Крим

Про це повідомляє Обозреватель.

Зі слів постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Бориса Бабина, "дресировані ВМС в Севастополі дельфіни контактували зі своїми тренерами через спеціальні свистки. Росіяни отримали ці свистки і все інше спеціальне майно відповідної військової частини, але дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, але відмовилися від їжі і через певний проміжок часу загинули".

"Дуже сумно, що багато українських військових, які в 2014 році дислокувалися в Криму, поставилися до питання присяги і вірності прапору значно гірше, ніж ці дельфіни", – підкреслив постпред президента.

Читайте також: В Україні виробляють ікру равликів по 50 тисяч гривень за кілограм

Він також розповів про те, що станом на 2018 рік Військово-морськими Силами ВСУ не ведеться ніяка практична або науково-дослідна робота з використання морських ссавців. "Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин", – уточнив Бабин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter