Українські водойми прибувають в критичному стані, а Чорне море на межі екологічної катастрофи.

Читайте також: Яку небезпеку приховує купання у Луцьких водоймах

Про це в коментарі ГолосUA повідомив глава Асоціації українських рибалок Олександр Чистяков.

"У нашій країні величезна кількість прісних водойм і 1 мільйон 300 гектарів прісної води, 63 тисячі річок, 40 тисяч озер і 1100 водосховищ. Але в той же час на екологічній карті Європи ми значимося, як маловодна країна, так як ми забруднили свої об'єкти до такої міри, що не можемо брати з них воду. Поля підійшли впритул до наших річок, і після рясних дощів, вся хімія змивається в річки, які впадають в моря", – сказав Чистяков.

Він уточнив, що господарська діяльність, яку ми ведемо, знищує природні багатства.

"Наші моря забруднені побутовими і виробничими стоками. Такі підприємства, як завод ім.Ілліча багато років отруюють Азовське море. У підсумку ми бачимо катастрофічне зниження рибопродуктивності. На даний момент в Азовському морі виловлюється тільки три види риби: хамса, тюлька і бичок. Всі інші види риб виловлюються в дуже мізерній кількості. Учені б'ють на сполох, що потрібно забороняти промисловий вилов риби, який ведеться варварським методом", – підкреслив експерт.

Читайте також: У МОЗ розповіли, де не варто купатися

За його словами, сірководнева подушка в Чорному морі все більше піднімається над поверхнею води.

"Якщо не почати приймати глобальні рішення з порятунку моря, то нас очікують не радісні перспективи – екологічна катастрофа", – резюмував Чистяков.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter