У Польщі місцевий роботодавець у Великопольському воєводстві не захотів надати допомогу українці Оксані Казанчін, у якій стався крововилив у мозок, вивіз її в місто і викликав поліцію до нібито п'яної жінки.

Читайте також: У Польщі набрав чинності закон про спрощення працевлаштування іноземців

Таким чином він хотів уникнути відповідальності, оскільки жінка працювала у нього нелегально, про це пише Обозреватель з посиланням на tvn24.pl.

"Роботодавець жінки через дві години після отримання інформації про стан українки відвіз жінку в місто, залишив на лаві, викликавши поліцію до нібито п'яної людини", – повідомив почесний консул України в Познані Вітольд Горовський.

За його словами, про цю історію він дізнався від сестри постраждалої і знайомих людей.

Також консул написав, що українка Оксана з Києва раніше вже працювала легально у цього роботодавця.

Пізніше вона приїхала до цього ж роботодавцю, але він офіційно не зареєстрував її (або не встиг цього зробити).

Спікер поліції Великопольського воєводства Анджей Боровяк підтвердив, що жінка була залишена на одній з автобусних зупинок. Він наголосив, що її зараз неможливо допитати, оскільки вона знаходиться у дуже важкому стані.

Читайте також: Як українці впливають на польську економіку

Справою займається поліція, яка збирає інформацію про цю скандальну пригоду, що сталася ще на початку січня. Крім того, справу вивчає Державна інспекція праці Польщі, яка перевіряє, чи були на підприємстві роботодавця і інші нелегальні працівники.

Прокуратура Познані ініціювала кримінальну справу за статтею про ненадання допомоги, що призвело до смерті або тяжких наслідків, що суперечить праву про соціальне страхування працівника.

Підприємцю, у якого працювала українка, загрожує до трьох років ув'язнення.

Наразі жінка, яка не має належної медичної страховки, знаходиться у дуже важкому стані в госпіталі.

Консул закликає всіх небайдужих перерахувати кошти на лікування киянки Оксани.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter