В одній з військових частин у місті Соледар Бахмутського району Донецької області старший солдат застрелив з автомата старшого сержанта через конфлікт.

Читайте також: Українського військового поранили на Донбасі

За інформацією, прокуратури 27 липня 2018 року приблизно о 18 годині 10 хвилин між старшим солдатом К. та сержантом Р., однієї з військових частин, в м. Соледар Бахмутського району Донецької області, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин відбувся словесний конфлікт, передає УНН з посиланням на повідомлення військової прокуратури Об’єднаних сил на сторінці у Facebook.

Під час конфлікту, поінформували у відомстві, ст. солдат К., діючи умисно, маючи намір на умисне протиправне заподіяння смерті старшому сержанту, взявши в руки ввірену йому для службового користування автоматичну зброю – АКС-74, поставивши запобіжник у режим одиночних пострілів, здійснив у стоячого напроти нього на відстані приблизно 3-х метрів старшого сержанта, один постріл в голову, а саме в область нижньої щелепи.

"Внаслідок пострілу, останній отримав наскрізне вогнепальне кульове поранення від якого помер на місці", – зазначили у прокуратурі.

Читайте також: П'яний бойовик "ЛНР" підірвався на гранаті, якою погрожував дітям

У зв’язку з цим, зазначається, що старшого солдата було затримано в той же день і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У прокуратурі додали, що під час допиту підозрюваний зізнався у скоєному вбивстві та підтвердив свої показання в ході слідчого експерименту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter