Експерти підрахували кількість авто на європейський реєстрації, що їздять по українським дорогам, та визначили шокуючи темпи росту ринку таких авто.

Читайте також: На "Устилузі" понад 100 авто стояли цілу ніч у черзі через хама на "бляхах"

Директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, Олег Омельницький прокоментував інформацію про те, що в Україні 10% від усіх транспортних засобів доводиться на авто з європейською реєстрацією, інформує Авто 24.

"Статистики, якої б могли точно оперувати, не існує. Тобто вона виходить якимись непрямими методами. Наприклад, в минулому році ми робили заміри: ставили операторів на головних магістралях Києва, Львова, Харкова, Дніпра і Одеси, і рахували, який відсоток автомобілів на єврономерах проїжджав на протязі години в годину пік. Таким чином, можна було отримати усереднену кількість, знаючи точно, скільки автомобілів зареєстровано в цій області. У 2017 році ця цифра була 5% в середньому по Україні, але на заході це число було більше”, – пояснив він.

Читайте також: Водій вилученого на "Ягодині" Lamborghini заплатив більше мільйона гривень штрафу

За словами Омельницького, якщо дійсно в Україні від 10% всіх транспортних засобів доводиться на авто на єврономерах, то це більше 1 млн машин. “Кожен місяць приблизно на 50-60 тисяч таких автомобілів стає більше” зазначив експерт. А це відповідає обсягу продажів у 600-750 тисяч автомобілів на рік.

Для порівняння за 2017 рік, за даними AUTO-Consulting, обсяг продажів нових авто склав трохи більше 80 тисяч авто. Прогнози на 2018 рік приблизно такі ж, як і на минулий.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter