В Україні впевнено себе почувають чорні трансплантологи, оскільки найчастіше українці самі пропонують нелегально продати якийсь орган.

Читайте також: Вчені дійшли висновку, що сухофрукти шкідливі для здоров'я

Про це в ефірі ObozTV розповіла журналістка Ірина Заславець, передає НАРОДНА ПРАВДА

"Я буквально вчора бачила лист, який прийшов до Інституту Шалімова – "Я, така-то жінка, купіть у мене нирку, дуже потрібні гроші…" До Інституту Шалімова постійно приходять такі листи, і українці шукають можливість продати орган. Періодично в судах слухаються такі кримінальні справи", – повідомила Заславець.

Журналістка пояснила, як працює схема торгівлі органами.

"Наприклад, в Туреччині дозволяється дарувати орган не тільки рідній людини, а й близькому знайомому. Ми їдемо в Туреччину, при клініці є етичний комітет, який запитує – а ви точно не продаєте свій орган? А я, навчена людиною, яка платить гроші, кажу – ні-ні, ні в якому разі. Я підписую згоду, що не продаю. Лікарі в даному випадку не винні, я їх обдурила… Так само в Інститут Шалімова приходять", – розповіла вона.

"Люди йдуть на обман у Туреччині. Повертаються сюди з грошима, сусід питає – де гроші взяв? Він каже – нирку продав і задоволений. Один нирку продав і в АТО пішов. Його судять зараз, він говорить – я воював за Україну, у мене медаль є, а ви мене судите! Друг через нього поїхав продав. Потім це все виходить на якогось дільничного, який думає – можна зірочок на погони начіпляти, чорних трансплантологів накрили", – додала Заславець.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter