Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Українці масово страждають від страшного алергена: як захистити себе та дітей

середа, 29.05.19  09:11
Українці масово страждають від страшного алергена: як захистити себе та дітей

Спеціалісти бідкаються, що ані в Києві, ані в Україні загалом не здійснюється жодних заходів боротьби з амброзією.

Читайте також: Наступного тижня прогнозується спалах алергії в Україні − медики

В Україні настає сезон цвітіння амброзії. Лікарі попереджають, що ця рослина є сильним алергеном та воже викликати серйозне нездужання.

За словами лікаря, ця рослина викликає реакцію у переважної більшості людей, у всіх алергія проявляється в різній формі та ступені тяжкості. Але відомо, що інколи ця рослина може призвести до вкрай серйозних наслідків.

Спеціалісти бідкаються, що ані в Києві, ані в Україні загалом не здійснюється жодних заходів з боротьби з цією небезпечною рослиною. Багато людей взагалі не здогадуються про її існування, адже цю рослину завезли до нас з Америки. Мало хто бачив, як вона виглядає.

Крім того, кількість осіб, які страждають на алергію саме від пилку цвіту амброзії "збільшується з кожним поколінням", "алергія виходить на одне з перших місць серед причин порушення працездатності".

Читайте також: Що не можна їсти алергікам весною

Тому вже сьогодін вкрай необхідно необхідно вживати всіх заходів, щоб скоротити присутність алергенів. У контексті боротьби з амброзією лікар запропонувала провести кампанію в ЗМІ, потрібно більше розповідати про цю рослину та яку реальну небезпеку вона представляє для оточуючих.

Одночасно міська влада повинна застосовувати прийняту в усьому світі практику сіножатей. Головне встигнути знищувати цей бур'ян до того, як він починає цвісти, тоді можна уникнути алергії.

Що потрібно знати про амброзію.

Амброзія – бур'ян, який швидко поширюється. Ці рослини можуть досягати у висоту до 2 метрів.

У сезон цвітіння амброзії медики рекомендують триматися подалі від цієї рослини, а в разі потрапляння пилку в ніс негайно промити водою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook 

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :