Українці, які повертаються з-за кордону, влаштували протест проти обсервації на пункті пропуску "Ягодин". Про це йдеться у сюжеті "Суспільного".

Читайте також: У ще одного медика "швидкої" допомоги на Волині виявили коронавірус

"Вони обмежували рух транспорту, але поліція втрутилася і в найкоротший термін дорога була розблокована", – розповів начальник управління Нацполіції Волині Юрій Крошко.

Кілька десятків протестувальників перекрили під’їзд до кордону та вимагали від правоохоронців не перешкоджати їм роз’їхатися по домівках.

"Всі зобов’язуються проходити самоізоляцію вдома, але оскільки вона є обов’язковою обсервація, вживаємо заходів щодо притягнення їх до адмінвідповідальності. Поки що складено 20 таких протоколів, інші люди ідентифіковані і встановлені нами. Будуть вжиті заходи щодо складання протоколів і скерування їх до суду", – зазначив начальник управління НПУ.

Для українців, які повертаються з-за кордону, для обсервації підготували готель поряд з кордоном. 44 номери готові до заселення. Поки вони порожні.

Читайте також: В Україні закриють ще 10 пунктів пропуску на кордоні, – Шмигаль

"Оплачуватиме перебування під час обсервації людей держава, також всі матеріали, необхідні для проживаючих. Тобто, маски, рукавиці, всі необхідні засоби", – розповіла адміністраторка готелю Катерина Богдан.

Сьогодні через Ягодин на територію держави повернувся автобус 37 українцями. На обсервацію не пішов жоден із них.

"Я буду в обсервації, я не їду до рідних, я їду в хостел, але там буду в обсервації ближче до сім’ї, розумієте", – розповів житель Київщини Костянтин.

На Волині підготували 9 пунктів для обсервації. Поки, зі слів Леоніда Кирильчука, заступника голови ОДА, в них не заселили жодного українця, який повернувся з-за кордону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook