Український стартап Patentbot запустив Facebook-бота для реєстрації торгових марок в 28 країнах Європейського Союзу. Перевірити доступність торгової марки і подати заявку на її реєстрацію з сьогоднішнього дня можна онлайн в режимі 24/7.

Читайте також: Facebook хочуть заблокувати в Росії до кінця 2018 року

Реєстрація окоштуватиме 249 євро без урахування держмита. "Це в чотири рази дешевше аналогічної послуги, пропонованої живим фахівцем в ЄС зараз", - кажуть в компанії.

На даний момент Patentbot охопив ринки 30 країн світу (крім ЄС - Україна і США ) і "заговорив" трьома мовами - українською, російською і англійською. 26 квітня команда планує додати підтримку інших мов.

"Над виходом в ЄС наша команда працювала близько 5 місяців. Це включає в себе і технічну розробку, і частину планування, партнерства, маркетингу. Кожен новий ринок для нас - це новий виклик. Адже в кожній країні, як мінімум, різні потреби цільової аудиторії і портрет потенційного клієнта. Ти не зможеш запропонувати свій продукт, поки не дізнаєшся його культуру. І ми дуже горді тим, що головна місія legal tech - зробити правосуддя більш доступним для кожного - здійснилася ще в 28-ми країнах", - каже керуючий директор PatentBot Валентин Пивоваров.Наступним ринком для експансії буде китайський, проект вже знаходиться в стані розробки.

У нашій країні PatentBot з'явився 28 липня 2017 року, експансія в США почалася в грудні 2017. За даними компанії, наразі вона займає 7% вітчизняного ринку. Сумарно за 9 місяців роботи в двох країнах бот подав 500 заявок на реєстрацію і перевірив понад 21 000 торгових марок.

У січні цього року американська платформа ProductHunt назвала PatentBot "ботом року".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter