Міністерство охорони здоров’я закликає дорослих провести ревакцинацію від дифтерії, а також зробити щеплення дітям. Усе через небезпеку хвороби та низький рівень охоплення щепленнями в Україні.

Читайте також: Українців хочуть карати за відмову від вакцинації

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи.

Наголошується, що єдиним способом захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень є вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих що десять років.

Щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, яка забезпечує найкращий захист.

Читайте також: Кір атакує: кількість хворих збільшилася в 70 разів порівняно з минулим роком

Також наявна безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена АДП-М, яку застосовують для дорослих.

У МОЗ при цьому зазначили, що як і будь-який лікарський препарат, вакцини можуть викликати реакції, проте ризик померти від дифтерії є набагато вищим, аніж ризик серйозної реакції на вакцину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter