У листопаді 5 разів очікуються магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1 та один раз очікується магнітна буря рівня G1.

Читайте також: Екстремальне похолодання і сніг з дощами: синоптики підготували українців до найгіршого

"4, 5, 6, 9, 11 листопада в Україні будуть очікуватися магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1. 3 листопада Україні буде очікуватися магнітна буря рівня G1", − сказано в повідомлені.

Відповідно до стандартної шкали NOAA, бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи − слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати − невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи − полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин, повідомляють Патріоти України з посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця.

Читайте також: Після дощів та снігу на українців чекає ще одне "бабине літо"

За даними фахівців, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливій п'ятибальній шкалі. Всі інші події цього року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1. Крім того 11 вересня на Землі спостерігалася одна з найбільших магнітних бурь цього року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter