В одному з міських автобусів чоловік зачепив і побив двох українців у зв'язку з їхньою національністю.

Читайте також: Українців, які хочуть отримати карту поляка, розпитують про Бандеру

Спочатку агресор відштовхнув одного з них, а потім почав завдавати удари кулаками в голову, ображаючи їх через їхню національністю, передає "Польське радіо".

Нападнику вдалося втекти. Однак поліція затримала 27-річного чоловіка, якому вже висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті. Агресору загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Інцидент почався одразу після того, як вони ввійшли в транспортний засіб однієї з міських ліній.

"Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм ударів кулаками в голову.Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів", – розповіла підкомісар Марта Сульовська з Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг. На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні.

У зв’язку з отриманими синцями та ранами голови чоловікам наклали шви. Поліції досить швидко вдалося знайти та затримати зловмисника.

Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п’яти років ув'язнення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter