У Кабінеті міністрів внесли зміни в порядок нарахування відпускних. Зміни торкнулися формули порядку нарахування середньої заробітної плати, яка використовується при оплаті відпустки або компенсації за невикористані дні відпустки.

Читайте також: В Україні офіційно назвали дату жорстких обмежень

Як повідомляється на сайті видання Главком, тепер дія постанови Кабміну буде поширюватися на найманих працівників фізичних осіб-підприємців. Ця зміна тепер торкнеться фактично будь-якого найманого працівника в Україні, через те, що раніше формула використовувалася тільки на працівників підприємств і організацій.

При оформленні відпустки працівникам ФОП формули раніше не застосовувалися, а компенсацію на підприємствах і організаціях виплачували лише за щорічну оплачувану відпустку, інші – не враховувалися.

Також тепер пропонується враховувати всі види відпусток – раніше рахувалася лише одна відпустка – щорічна оплачувана. Відзначається, що дана зміна дозволить усунути ряд дискримінаційних підходів.

Читайте також: Одержувачів субсидій контролюватимуть по-новому: що передбачає перевірка

Крім того, спрощується підхід при підвищенні посадових окладів й скасовується механізм коригування виплат. А при нарахуванні премій або нарахування відпускних будуть застосовуватися більш досконалі формули.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook