Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал попросив українців за можливості утриматися від поїздок в Росію, оскільки не виключено вплив на них спеціальних служб так і безпідставне повернення.

Читайте також: Держприкордонслужба привела в бойову готовність кораблі і катери

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

“На кордоні з Росією ми фіксували повернення українців без пояснення жодних причин. Це були групи до 40 осіб, які не змогли проїхати. Їм не надавалися ніякі документи про повернення”, – сказав Цигикал у ході інтерв’ю одному з українських телеканалів.

Керівник прикордонного відомства відмітив, що українські прикордонники у разі повернення громадянина складають відповідний протокол, який видається людині на руки, а російська сторона діє не в правовому полі.

Також він зазначив, що ДПСУ працює чітко в рамках діючого законодавства. Зокрема, на державному кордоні здійснюються заходи направлені на посилення заходів безпеки, аби не допустити в Україну осіб, які можуть бути причетні до дестабілізації ситуації чи терористичної діяльності.

Читайте також: Росія частково розблокувала українські порти в Азовському морі

Крім того, у в’їзді в Україну можуть обмежуватися особи, які не можуть чітко пояснити мети своєї поїздки, незаконно відвідували окуповані території України, по яким є заборона у в’їзді, перевищили строк свого перебування на території нашої держави тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter