17 липня 2018 року на авіасалоні Farnborough-2018 ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та Aviall Services, Inc., підрозділ компанії Boeing, підписали Генеральну угоду щодо взаємодії у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT.

Читайте також: Як злітає найбільший літак у світі (відео)

Повідомляє Укроборонпром.

В рамках цієї кооперації Aviall Services, Inc. забезпечить закупівлю і поставку на ДП "Антонов" широкої номенклатури комплектуючих виробів для серійного виробництва зазначених літаків і забезпечення їх післяпродажної підтримки в майбутньому.

"У результаті укладення угоди з компанією Aviall Services, Inc.," Антонов "отримав партнера, який стане інтегруючою ланкою в процесі придбання деяких комплектуючих виробів західного виробництва в рамках програми імпортозаміщення, зокрема, для запуску серійного виробництва новітніх літаків марки" Ан "та забезпечення їх післяпродажної підтримки на найвищому світовому рівні ", – підкреслив Президент ДП "Антонов" Олександр Донець.

Він повідомив, що підписаний документ надає "Укроборонпрому" істотні переваги для побудови трьох літаків Антонова лінійки "Next" – Ан-148, Ан-158 і Ан-178.

"Ми отримуємо можливості поставляти матеріали для цих трьох машин без використання власних оборотних коштів. Мова йде про $ 50 млн, які Aviall Services, Inc. готовий забезпечити для створення пулу по забезпеченню матеріалами та системами літаків ДП "Антонов", – відзначив Донець.

Читайте також: На Сумщині розбився літак – є загиблі

Він відзначив важливість домовленостей з сервісної підтримки літаків ДП "Антонов" з боку іноземного партнера.

"Ми зможемо краще підтримувати наших замовників по всьому світу. Адже Aviall Services, Inc. надасть "Антонову" власну мережу та можливості використовувати свої логістичні ланцюги. Таким чином забезпечимо новий рівень клієнтської підтримки. Адже протягом 24 годин зможемо постачати той чи інший елемент або вузол для літака ", – відзначив Донець.

На його думку, згадана угода забезпечує "Антонову" істотний технологічний прорив і дозволить швидше поставити Ан-178 у серійне виробництво.

"Буде задіяна мережа "Aviall" по комплектації літаків ДП "Антонов". Таким чином можемо мати відчутно дешевше ціни, враховуючи статус цієї компанії як комплексного покупця", – підкреслив Донець.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter