Вибухи на складі боєприпасів під Ічнею вимагають термінових та рішучий дій, йдеться в заяві партії УКРОП.

Читайте також:Народні депутати від УКРОПу закликали парламент заборонити "рускій мір" в Україні

"П’ятий рік поспіль українці переживають труднощі війни, часто жертвуючи заради перемоги та підтримки Збройних сил останнім. Натомість українська влада багатіє, жирує на екзотичних курортах, набирає нові кредити, заробляє на підвищенні тарифів для українців, які тим часом отримують мізерні зарплати і пенсії", – наголошується у заяві.

На думку укропівців, "війна перетворилась для української влади на привід для нескінченного піару та бравурних реляцій. Водночас чергова трагедія на 6-му військовому арсеналі під Ічнею на Чернігівщині стала яскравим свідчення того, що армійське керівництво на чолі з Верховним головнокомандувачем неспроможне створити потужну систему оборони в Україні й побороти корупційні схеми в галузі".

"Сьогодні під загрозою опинилося не тільки забезпечення боєприпасами армійців на сході, а й життя майже 20 тисяч осіб мирного населення в зоні можливого ураження. Тому "Українське об’єднання патріотів" вимагає:

Читайте також: "Нинішня влада показала свою нікчемність, тому потрібно сказати їй "до побачення", – Олександр Шевченко

- негайно відправити у відставку начальника Генерального штабу Віктора Муженка та міністра оборони Степана Полторака;

- створити у парламенті Тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування інциденту на арсеналі у Чернігівській області;

- заборонити органам державної влади під час війни проводити будь-які святкові заходи.

Заощаджені кошти мають бути спрямовані на ліквідацію наслідків і допомогу постраждалим від вибухів на складах боєприпасів, що мали місце впродовж останніх років (у Сватовому Луганської області, Балаклеї на Харківщині, Калинівці Вінницької області та поблизу Ічні у Чернігівській області)", – йдеться у заяві партії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter