Генеральний директор ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що буде закрито 5-7 тисяч стаціонарних поштових відділень по всій Україні, а також її працівники не доставлятимуть пенсії громадянам. Така реорганізація відбудеться з 1 січня 2019 року, повідомляє tyzhden.ua.

Читайте також: Укрпошта витратить на авіадоставку $3 млн

Наразі "Укрпошта" доставляє пенсії людям, які через стан здоров'я не здатні самотужки прийти за грошима у банківське чи поштове відділення. Окрім того, у сільській місцевості пошта – єдина установа, через яку місцеві мешканці можуть сплатити комунальні послуги та отримати пенсії.

Втім, це не зупиняє керівництво "Укрпошти". Ігор Смілянський пояснює ідею закрити відділення тим, що у селах працювати дуже невигідно і пошта постійно зазнає збитків.

Читайте також: "Нова пошта" підвищує тарифи на доставку

"З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу. Ми надаємо послугу за тарифами 14-річної давності. Актуалізацію пенсійного тарифу не закладено й у проект держбюджету на 2019 рік. Пенсійний фонд не зробив цього навіть після зустрічі з президентом Петром Порошенком, де було наголошено на необхідності збереження унікальної мережі "Укрпошти". Тож більше звернень не буде", – пояснив гендиректор "Укрпошти".

Відзначимо, що в лютому 2017 року "Укрпошта" офіційно стала публічним акціонерним товариством. Однак на краще ситуація не змінилась. Поштарі та адмінперсонал змушені були працювати за мізерні зарплати. Для підвищення економічної ефективності роботи керівництво змушувало їх продавати у поштових відділеннях продовольчі товари, на кшталт ковбаси, цукерок, оселедця тощо, та побутову хімію.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter