Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) дозволила "Укртелекому" підвищити вартість своїх послуг. За попередньою інформацією, вже з 1 листопада ціни піднімуться на 14%, а з 1 січня 2019 року − ще на 10,05%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Так, "Укртелеком" пропонує зробити підвищення тарифів двоступеневими: під час першого, який триватиме до 31 грудня, ціни на послуги подорожчають тільки для населення, а вже під час другого - для всіх категорій користувачів. Таким чином тарифи зрівняються між жителями міст і сіл.

Представники компанії пояснили, що на сьогоднішній день вартість послуги оператора розраховується за собівартістю на 4-й квартал 2016-го року, хоча зараз собівартість зросла на 10% в місті і на 75% у селі.

Читайте також: Гройсман назвав умову, коли середня зарплата буде 10 тисяч

Відповідний документ направлять у Міністерство юстицій для реєстрації. Саме від відомства залежить, коли саме подорожчають послуги "Укртелекому", оскільки документ може "зависнути в повітрі" аж до декількох місяців, що автоматично посуне терміни подорожчання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter