Для довгоочікуваного "Луцького ліцею №27 Луцької міської ради" вперше прозвучав шкільний дзвінок.

Читайте також: 1 вересня – День Знань: як луцькі школи відкрили двері для нового навчального року

Урочисте відкриття навчального закладу за участі представників влади, духовенства та будівельників відбулося 1 вересня, повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Так, відкритий заклад має проектну потужність, зокрема у 2018-2019 роках будуть функціонувати класи початкової та середньої школи, на зарахування у заклад надійшло 510 заяв, серед них 121 – учні першого класу.

Власне, сьогодні на відкритті були присутні народний депутат Ігор Лапін, секретар Луцькради Григорій Пустовіт, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко.

Урочисту лінійку відкрив директор новозбудованої школи Віталій Бондар. Хвилиною мовчання вшанували воїнів-патріотів, які віддали своє життя за державу.

"Відкриття нової сучасної школи, яка відповідає кращим європейським стандартам – це те чим потрібно пишатися. Знаменно й те, що 27 школа відкриває свої двері через декілька днів після 27 річниці незалежності України", – висловився директор.

Своєю чергою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що гаслом сьогоднішньої події буде слово "вперше", адже вперше за роки незалежності у Луцьку відкривається загальноосвітній навчальний заклад, вперше цей ліцей приймає учнів.

"Кожен з вас, шановні учні, вперше переступлять поріг цієї школи. Сьогодні вчителі вперше будуть проявляти себе, як вчителі 27-ї школи. Ця школа для нас новітня, ми започатковуємо великий етап розбудови шкіл. Я не сумніваюся, що ця школа буде найкращою у місті не лише по обладнанню, а й по якості навчання – це сьогодні головне. Кожен учень цієї школи розуміє, що саме ви закладаєте традиції", – розповів Григорій Пустовіт.

Читайте також: У селі на Волині пограбували школу напередодні 1 вересня

Також до вітань долучився і радник міського голови Ігор Поліщук, який відзначив, що сьогодні особливий день.

"Я хочу побажати, щоб ваше життя було таким же безхмарним, яким є сьогодні небо. Дійсно, є символізм у сьогоднішньому дні, адже вперше за 27 років незалежності у місті Луцьку відкриваємо 27-му школу. Я хотів би висловити слова вдячності тим людям, завдяки яким ця школа сьогодні прийматиме учнів, яка вперше буде наповнена духом знань, нових звершень та перемоги.

Також я хочу згадати ту людину, яку останнім часом чомусь не згадують, говорячи про 27-му школу. Цієї людини вже, на жаль, немає з нами – це Борис Петрович Клімчук – колишній голова Волинської ОДА, який стояв біля витоку цього проекту, біля витоку будівництва 27-ї школи та 40-го садочку, що знаходиться поруч. Також хочу подякувати Ігорю Палиці, який вболівав за цю школу та цей садочок протягом усіх років будівництва, та особисто їздив у Київ та "вибивав" кошти по соцеконому в 2011-2013 роках, дякую депутатам попередньої і теперішньої каденції за те, що вони проголосували, і школа отримала необхідне фінансування. Хочу подякувати, і вам, шановні батьки, за те, що ви допомагали відкрити цю школу", – звернувся до присутніх Ігор Поліщук.

До слова, з нагоди відкриття ліцею №27 посадовці вручали відзнаки людям, які причетні до будівництва ліцею. Опісля забудовник Леонід Стефанович вручив першокласникам ключ від ліцею.

Читайте також: Як тип темпераменту впливає на навчання дитини

Потому Віталій Бондар разом з першачками дав перший в історії дзвінок для учнів ліцею №27.



На завершення духовенство на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом помолилося за новий навчальний рік, тож, перерізавши стрічку, учні зайшли у новозбудовану школу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter