Перший і єдиний в Україні бакалавр з синдромом Дауна – працевлаштувався. Лучанин Богдан Кравчук, історія якого прогриміла на всю країну, працюватиме екскурсоводом у Волинському інституті післядипломної освіти. Яким була зустріч з майбутніми колегами "сонячного історика" та що входитиме в його обов'язки?

Читайте також: Фіналіст шоу "Голос.Діти-5" з Волині отримав неймовірний подарунок від благодійників (фото, відео)

Історію Богдана Кравчука почула вся країна – синдром Дауна не завадив йому здобути вищу освіту. Хлопець навчався на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. З дипломом бакалавра на руках хлопець поставив перед собою нову ціль – знайти роботу.

Про унікальну історію лучанина дізнався голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, який теж загорівся ідеєю допомогти з працевлаштуванням Богдана Кравчука. Під час зустрічі з юнаком і його мамою Євгенією Кінах Ігор Палиця повідомив – роботу для Богдана знайшли. Домовились, що візьметься хлопець за працю вже після відпочинку в туристичному комплексі "Буковель" – сертифікат на подорож родина отримала від Фонду Ігоря Палиці "Тільки Разом".

Читайте також: На Волині повісився боєць з АТО, – ЗМІ

Де ж працюватиме молодий історик? Під прицілами відеокамер і фотоапаратів, до яких хлопець вже звик, Богдан завітав до Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти – щоб написати заяву про прийняття на роботу – екскурсоводом. Ректор установи Петро Олешко каже, що це прекрасна можливість для Богдана випробувати себе.

Богдан Кравчук дуже задоволений тим, що нарешті отримав свою першу роботу. З неприхованою радістю, яка переплітається з помітним хвилюванням, він не забуває про слова вдячності тим, хто допоміг йому. Юнак вже має перші ідеї щодо роботи. Хоче принести свої презентації – щоб готувати для відвідувачів музею цікаві екскурсії. Завідувачка музею історії освіти Волині радіє, що в неї тепер буде такий талановитий помічник.

То ж Богдан побував на своєму робочому місці і обіцяє, що вже з 7 серпня – після відпочинку з новими силами, розпочне працювати і тішити відвідувачів музею цікавими екскурсіями.

Детільніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook