Уникати стресів, більше відпочивати й обов’язково мати під рукою необхідні ліки – деякі з порад на період метеоудару. Потужна магнітна буря вдарить уже в ...

Читайте також: "Година землі" в Україні: що це і коли відбудеться

15 липня, Землю накриє геомагнітна (магнітна) буря. Причиною її виникнення є спалахи на Сонці, в результаті яких потік заряджених частинок розлітається в різні боки, мішенню стає також і Земля. Магнітне поле Землі захоплює з космічного простору заряджені частинки. Дуже сильний їхній потік збурює магнітне поле планети. Цей процес і називається магнітною бурею, яка чинить глобальний вплив на Землю, повідомляє УНІАН.

Ця магнітна буря є найпотужнішою у липні 2019 року та однією із найсильніших за останнє десятиліття.

Люди по-різному реагують на магнітні бурі. У деяких дуже погіршується самопочуття і настрій: виникає дратівливість, апатія, слабкість, сонливість або навпаки – безсоння.

Навіть у здорової людини в період магнітних бур може розболітися голова, з’явитися втома та нездужання, а також безпричинно зіпсуватися настрій.

Особливо магнітні бурі впливають на фізичний стан метеочутливих людей. Найбільшої шкоди вони завдають серцево-судинній системі, кількість серцевих нападів та інфарктів зростає. У багатьох підвищується артеріальний тиск і зростає ризик тромбозу. В цей період загострюються хронічні захворювання, з’являються занепокоєння та страхи.

Читайте також: Магнітні бурі у липні: на українців чекають випробування, назвали найнебезпечніші дати

У зону ризику також потрапляють вагітні жінки, маленькі діти та люди похилого віку. Також варто звернути увагу на людей, які страждають на різні розлади психіки, оскільки в період потужної магнітної бурі у них може початися загострення.

Як уберегтися від впливу магнітних збурень

Аби залишатися в тонусі і мінімізувати негативний вплив, фахівці радять у цей період дотримуватися простих порад.

Так, цей час краще провести у спокої, уникаючи стресових ситуацій та надмірних навантажень – як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися й гуляти на свіжому повітрі.

Медики радять робити зарядку вранці – кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Також рекомендовано час від часу приймати контрастний душ.

Для поліпшення самопочуття в такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, яке складається із легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих й надто солоних страв.

Варто відмовитися від алкоголю і кави, натоміть пити побільше води й заспокійливі чаї.

Потрібно також поменше перебувати на сонці, обмежити далекі переміщення і поїздки. У такі дні фахівці рекомендують запастися всіма необхідними ліками, а в разі погіршення здоров’я одразу звернутися до фахівця, не затягуючи справу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook