20 мільйонів доларів кредитного ліміту від державного банку для фірми групи "Континіум", власником якої є одіозний олігарх Степан Івахів. Саме стільки отримала компанія "Вог трейдінг" від Ощадбанку. Тепер цю операцію ретельно вивчають правоохоронці, бо за отримання грошей виявили масштабні підробки документів.

Читайте також: Як молочна компанія "Континіуму" нахабно дурить покупців

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Тетяна Єремеєва відомий у регіоні лікар-офтальмолог і вдова нардепа, що входив до золотої сотні українських доларових мільйонерів. Жінку та її двох дітей позбавили спадку бізнес-партнери її чоловіка. Щойно жінка оговталась від трагедії, як стали випливати цікаві факти про бізнес-імперію "Континіум", якій Ігор Єремеєв присвятив усе життя.

Спершу родині загиблого повідомили про якийсь траст, який управлятиме активами, що належали Ігорю Єремеєву. Від так, родина до спадку не матиме ніякого доступу, а згодом з’явилися і інші цікавіші факти, які стали предметом кримінальних проваджень. Не так давно стало відомо про ряд документів, які буцім-то, підписував покійний Ігор Єремеєв зі своєю дружиною Тетяною. Однак, жінка дізналася про ці папери лише через три роки після смерті чоловіка. З одного із таких документів випливає, що бізнесмен Ігор Єремеєв у 2014 році поручився за кредитний ліміт у 20 мільйонів доларів для компанії "Вог трейдінг", а допомогла йому у цьому ніби-то Тетяна Єремеєва. Кредит надав державний Ощадний банк України.

Усю документацію для кредитування завіряла луцька нотаріус Вікторія Книш. Вже зараз відкрито кримінальне провадження за підозрою в підробці документів, адже на договорах поруки стоять підписи Тетяни Єремеєвої, яка дізналася про те, що підписувала договори на кредитні ліміти, нещодавно. Вона стверджує, що ніяких підписів на документах про позику у 20 мільйонів доларів не ставила і ніяких нотаріальних відносин із Вікторією Книш ніколи не мала.

Читайте також: Відома луцька нотаріальна контора покриває фінансові афери горе-бізнесменів

З приводу махінацій та підробних документів Тетяна Єремеєва одразу ж пішла до правоохоронних органів.

"Я ніколи не вчиняла ніяких нотаріальних дій, не підписувала ніяких документів у даного нотаріуса. Була підробка документів", – запевняє Тетяна Єремеєва.

В рамках кримінального провадження, слідчий Нацполіції Волині Олег Зуб вимагав у нотаріуса Вікторії Книш документів, на яких стоять підписи Тетяни Єремеєвої, проте, у нотаріальній конторі, де працює Вікторія повідомили, що ці документи ніби-то вилучив слідчий із Києва ще у серпні минулого року. Щоправда, справи про обшуки та вилучення київськими правоохоронцями в  реєстрі немає. Також, слідчого, який ніби-то проводив вилучення документів, також не існує. Між тим, Вікторія Книш продовжує наполягати на тому, що мала нотаріальні відношення із Тетяною Єремеєвою.

Проте, нотаріус, у коментарі журналістам, спростовує інформацію про те, що документи були вилучені київськими правоохоронцями.

Нагадаємо, що сімейну нотаріальну контору "Ариванюк і Книш" згадують у гучних кримінальних справах, "найсвіжіша" з яких це Маневицька бурштинова земля. Нотаріуси даної контори допомогли переоформити людські наділи на Львівську фірму. І вийшло так, що люди подарували сумнівним "ділкам" понад 400 га землі.

Читайте також: НАБУ vs WOG: суд встановив, що олігархи обдурили українців на 100 млн гривень

Те, що державний банк віддав мільйони доларів континіумівській фірмі, дуже дивно, адже ці гроші могли працювати на Україну, а не на олігархічну систему, яка славиться своїми непогашеними позиками у банках.

Нагадаємо, що фірми "Континіуму" пов’язують із банкрутством таких банківських установ як Банк "Форум" та Банк "Надра".

Схема дуже проста: фірма бере кредит, а потім дуже швидко банкрутує, а гроші вже не повернеш. Ідеальне шахрайство, яке, щоправда, не вдастся без знайомств і відкатів.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter