Уряд знайшов спосіб, як зменшити бюрократію для українського бізнесу.

Читайте також: Кабмін опублікував зарплати всіх міністрів

Про це в Facebook написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, який раніше заявив, що українці зможуть спілкуватися з держорганами через месенджери .

"Одна з частих скраг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується віськкоматів. За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників", – написав він.

Дубілет зазначив, що вся переписка ведеться виключно в паперовій формі.

"Після ряду зустрічей з Міністерством оборони та іншими органами ми відкрили проєкт з двох частин. По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи", – написав він.

Читайте також: Зміни в уряді Гончарука: коли і кого з міністрів можуть звільнити

За його словами, державі не потрібно витрачати час і гроші і створювати якусь нову технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

"По-друге. Зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес", – додав Дубілет.

Дубілет розраховує, що нововведення почнуть діяти вже в поточному році.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook