Кабмін схвалив постанову, яка дозволить запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності, що унеможливить їх фальсифікацію.

Читайте також: Лікар розповів, що суттєво знижує імунітет

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"Сьогодні лікарняний можна купити не маючи жодних підстав для його отримання й масова підробка лікарняних призводить до фінансових втрат роботодавців та понад 1 млрд грн втрат із державного бюджету на рік...Сьогодні Уряд схвалив постанову, яка дозволить запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності, що унеможливить їх фальсифікацію", – написав Саєнко.

Очікується, що після повного переходу до електронної форми лікарняних, річна економія коштів через припинення зловживань становитиме щонайменше 1,2 млрд грн.

Крім того, створення реєстру значно спростить оформлення лікарняного та пришвидшить нарахування за ним.

Читайте також: Медбрат, акушер і санітар: у медзакладах з'являться нові назви

Відзначається, до вересня МОЗ, Мінсоцполітики, Пенсійний фонд, Фонд соціального страхування й НСЗУ працюватимуть над налагодженням інформаційної взаємодії своїх систем, щоб оформлення лікарняного здійснювалось у електронному вигляді. Також планується, що протягом трьох місяців реєстр запуститься, відбудеться поступовий перехід від паперової до електронної форми лікарняних.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook