Вантажні перевезення через пункт пропуску "Рава-Руська" та "Скадовський морський торговельний порт" після запровадження обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією нового коронавірусу COVID-19 відновлюються. Їхню роботу дозволив Кабінет міністрів України під час засідання 6 травня.

Читайте також: Закриття частини пунктів пропуску на кордонах України до 22 травня: що відомо (відео)

 Про це йдеться на сайті уряду. 

У Кабміні пояснили, що відновлення роботи "Скадовського морського торговельного порту" є вкрай важливим для збільшення вантажопотоку та забезпечення існуючого попиту.

"Технологічні особливості перевантаження та оформлення вантажів у морських портах України не передбачають тісного контакту між людьми, тому доцільно відновити цю роботу", – підкреслив Владислав Криклій.

Також зазначається, що поновлення роботи пункту пропуску "Рава-Руська" на польському кордоні зменшить черги вантажівок, що важливо в умовах поширення COVID-19, а також забезпечить здійснення міжнародної торгівлі.

Читайте також: Польща зніме частину карантинних обмежень: чого чекати заробітчанам

"Відновлено роботу пунктів пропуску для морського сполучення у "Скадовському порту" та для автомобільного сполучення “Рава Руська”. Це дозволить збільшити вантажопотоки та забезпечити стабільну міжнародну торгівлю", – прокоментував Криклій у Telegram. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook