Боксер з Симферополя Олександр Усик, який є першим у країні абсолютним чемпіоном світу, знову не зміг порадувати українських вболівальників заявою про анексований Крим.

Читайте також: "Якщо добре заплатять – поїду до Москви", – Усик

Так, на запитання, чий Крим, від журналіста Дмитра Гордона у програмі "Гордон" на телеканалі 112 боксер відповів, що півострів – "божий".

Також Усик не зміг однозначно відповісти, чи стане колись Крим знову українським.

"Все залежить від народу або від волі господньої. Я намагаюся про це не думати, тому що думки зазвичай заводять кудись далеко. Ти починаєш думати, потім переходиш на якусь іншу полицю думок і заходиш…і темрява якась. Так що жену їх геть", – заявив боксер.

Відповідь Усика – таймкод на відео 19:13. 

Читайте також: Ставили майже всі: перемога Усика обернулася трагедією для багатьох росіян

Висловлювання Усика викликали хвилю обурення та гніву у мережі.

Так, на нього відреагував український політолог Олексій Голубуцький.

"Ну так, звичайно – скромний такий Божий дар Путіну. Нова версія РПЦ, так би мовити. Це, мовляв, Боженька Путіну особисто прийшов і доповів: ось тобі подаруночок, слався-слався, руссо-цар! З такою яєчнею в мізках, справді, як ще Путіна Божим даром не визнав", – написав він.

Втім, український журналіст Анатолій Яворський вважає, що Усик робить подібні висловлювання з метою залишатися своїм на півострові і без перешкод їздити туди, адже сам боксер й підтвердив, що не припиняв відвідувати вже окупований Росією півострів.

Читайте також: Усик та Ломаченко поділилися кадрами свого відпочинку (фото)

"Хитро…й Усик. Боксер сьогодні знову відзначився. На ТВ на питання в лоб: "Чий Крим?" – відповів: "Божий". (Раніше тупо відмахувався: "Крим – це Крим".) І правду сказав, і в Крим продовжить їздити спокійно – ніхто не чіпатиме", – написав журналіст на своїй сторінці у Facebook.

Втім варто зазначити, що деякі коментатори у соцмережах розцінили ситуацію з Усиком як провокацію журналіста, висловлюючи думку, що по-перше, не варто питати спортсменів про такі речі, а по-друге, запитання про Крим доволі неоднозначні.

Нагадаємо, раніше Усик двічі намагався відповісти на запитання про Крим. Обидва випадки сталися під час прес-конференцій у Києві: так, у 2015 році він заявив, що "Крим це Крим", а у 2017-му – дав доволі жорстку відповідь журналістці, заявивши, що та задає "псячі питання".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter