В аеропорту "Київ" (Жуляни) відразу по прильоту в Україну затримали ексміністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїсу БогатирьовуПро це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє theБабель.

Читайте також: На Порошенка завели чергову справу через поїздку на Мальдіви

За його словами, її затримали, коли вона прибула прямим рейсом з Мінська.

"Прикордонна служба виконала доручення одного з правоохоронних органів. Її затримали на кордоні, коли спрацювала база (тих, хто знаходиться в розшуку). Вона прибула рейсом з Мінська. Прикордонники передали її Нацполіції", – сказав Демченко.

Цю ж інформацію theБабелю підтвердив спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

Хто така Богатирьова і в чому її звинувачують?

Раїса Богатирьова займала посаду віцепрем'єра – міністра охорони здоров'я України в уряді Миколи Азарова з 2012 по 2014 роки. Також вона була заступником глави фракції Партії регіонів. В Україні Богатирьову оголосили в розшук з жовтня 2014 року, а 12 січня 2015 року її оголосили в міжнародний розшук. Вона головна підозрювана у справі про корупційну схему закупівель ліків в Міністерстві охорони здоров'я в 2012-2014 роках. Її підозрюють за статтею про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК). За даними слідства, сума збитку склала 1 млрд 260 млн грн. 20 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Богатирьової.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook